Immunal

           

(Lek, Slovenia). Picaturi buvabile 50ml in flacoane.

Compozitie Suc de Echinacea purpurea in faza infloririi 80 ml, Alcool etilic 96% ad 100 ml.

Proprietati

Reprezinta suc purificat din flori de Echinacea purpurea (L.) Moench. care contine alcamide, polizaharide, glicoproteine s.a. Unele alcamide inhiba ciclooxigenaza si lipooxigenaza si manifesta efect antiinflamator. Polizaharidele stimuleaza fagocitoza, cele cu masa moleculara peste 75.000 (arabinogalactanele) induc sinteza interferonului in macrofage. Glicoproteinele stimuleaza limfocitele B iar macrofagele secreta interleukina 1, interferoni s.a. In ansamblu manifesta actiune imunostimulanta: creste numarul leucocitelor si celulelor splinei, stimuleaza fagocitoza granulocitara, mareste temperatura corporala.

Indicatii

Stimularea imunitatii nespecifice in cazurile repetate de raceala, profilaxia racelii si gripei, prevenirea imunodeficientei in tratamentul de durata cu antibiotice.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, tuberculoza, leucemia, scleroza multipla, colagenozele, varsta sub 1 an.

Posologie

Cate 20 picaturi in putina apa de 3 ori pe zi, in faza acuta a bolii 40 picaturi, apoi cate 20 picaturi la fiecare 1-2 ore timp de 3 zile, mai departe se trece la posologia obisnuita; copii sub 6 ani 5-10 picaturi de 3 ori pe zi, 6-12 ani cate 10-15 picaturi de 3 ori pe zi. Durata tratamentului este de 1-8 saptamani. Inainte de utilizare flaconul se agita riguros de cateva ori.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice. Dozele mari pot provoca greata, voma, diaree, insomnie, irascibilitate.

Interactiuni

Imunosupresoarele ii reduc eficacitatea.

Precautii

Administrarea parenterala trebuie facuta cu mare atentie din cauza efectelor adverse posibile. Diabetul zaharat.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!