Hidrotalcit

           

Hydrotalcitum A02A D04

Specialitati: Tisacid.

Proprietati

Hirotalcitul este un hidroxicarbonat de aluminiu-magneziu (Aluminiu-magneziu hydrocarbonat hexahidrat). Neutralizeaza acidul clorhidric din sucul gastric in asa fel incat pH-ul sucului nu creste mai sus de 5,0. Reduce activitatea pepsinei. Actioneaza ca pansament gastric. Actiunea incepe peste 30 min si dureaza 4-5 ore. Leaga acizii biliari. Are efect purgativ slab.

Indicatii

Gastritele acute si cronice, ulcerul gastric si duodenal, hiperaciditatea, reflux-esofagita, pirozisul si discomfortul epigastric asociat cu greselile dietetice, consumul excesiv de cafea, alcool, nicotina sau dupa unele medicamente.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti in pirozis 1-2 comprimate peste o ora dupa masa. In hipersecretie 3-4 comprimate. In tratamentul indelungat 1-2 comprimate de 3 ori pe zi peste o ora dupa mese, in caz de necesitate - si intre mese precum si seara inainte de culcare.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar constipatie.

Interactiuni

Scade efectul tetraciclinelor, preparatelor fierului si fluorului. La necesitatea administrarii lor concomitente cu antiacidul se va respecta o perioada de minimum 2 ore intre ele.

Precautii

Insuficienta renala (nu trebuie administrat timp indelungat).

Tisacid< (Alcaloida, Ungaria). Comprimate 500 mg N 30.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!