Hialuronidaza

           

Hyaluronidasum B06A A03

Specialitati: Lidaza, Lidaze.

Proprietati

Enzima obtinuta din testiculele bovinelor. Depolimerizeaza acidul hialuronic. Este o pulbere liofilizata care se dizolva usor in apa injectabila.

Indicatii

Contracturile articulare, spondiloartrita anchilozanta, contractura Dupuitrene in faza incipienta, cicatricile pielii de diversa geneza, hematoamele, ulcerele trenante, sclerodermia. Leziunile oculare, tuberculoza pulmonara. Pentru facilitarea si grabirea absorbtiei medicamentelor administrate s.c sau i.m.

Contraindicatii

Neoplaziile maligne, bolile intercurente, procesele inflamatorii acute, tuberculoza diseminata cu insuficienta respiratorie severa, hemoragiile pulmonare si hemoptizia.

Posologie

Continutul flaconului se dizolva in 1 ml solutie salina isotona sau solutie 0,5% de procaina. In contracturi, cicatrici de diversa geneza, hematoame, spondiloartrita anchilozanta cate 1 ml s.c. langa tesutul modificat. Cura de tratament este de 6-10-15 si mai multe injectii. In plexite 12-15 injectii. In artrita reumatoida 64 U se dizolva in 30 ml apa la care se adaoga 4-5 picaturi de acid clorhidric 0,1 N si se administreaza prin electroforeza (anod) timp de 20-30 min. Cura de tratament este de 10-15 sedinte. In tuberculoza pulmonara productiva cate 1 ml s.c. sau i.m. o data pe zi sau o data la 2 zile, in total 10-20 injectii. In keratite se administreaza sub forma de colir 0,1% impreuna cu antibiotice sau sulfamide. In retinopatii se administreaza subcutanat in regiunea temporala. Poate fi introdus subconjunctival sau retrobulbar.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice cutanate.

Interactiuni

Creste absorbtia medicamentelor admnistrate parenteral.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Lidaza (Dneprofarm, Ucraina). Pulbere parenterala 64 UC in fiole N 10.

Lidaze (Bacteriniai preparatai, Lituania). Pulbere injectabila 64 U in fiole a 5 ml N 10.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!