Hepatofalk Planta

           

(Dr.Falk Pharma, Germania). Capsule N100.

Compozitie Amestec de extracte uscate din fructe de armurariu (Silybum marianum) 140 mg, herba de rostopasca (Chelidonium majus) 100 mg, rizom de turmeric de Java (Turmeric javanese) 25 mg.

Proprietati

Fitopreparat cu proprietati hepatoprotectoare. Silibinina din fructele de armurariu este un flavonoid cu activitate hepatoprotectoare si antitoxica. Stabilizeaza membranele hepatocitelor, leaga radicalii liberi datorita structurii sale fenolice, stopeaza procesul de peroxidare a lipidelor si fosfolipidelor si de destructie a structurilor celulare, inhiba patrunderea unor substante toxice in hepatocite, stimuleaza ADN-polimeraza si sinteza albuminelor functionale si fosfolipidelor, regenerarea hepatocitelor afectate. In afectiunile alcoolice ale ficatului silibinina inhiba transformarea alcoolului etilic in aldehida acetica, pastreaza glutationul care joaca un rol important in detoxicarea substantelor in hepatocite. Helidonina este un alcaloid de rostopasca cu proprietati analgezice, spasmolitice de tip papaverinic si coleretice. Curcumina, substanta activa din turmericul de Java, are actiune coleretica, colecistocinetica, antiinflamatoare si bactericida fata de stafilococ, salmonele si micobacterii.

Indicatii

Colecistita si colangiita cronica, sindromul dispetic dupa operatiile pe caile biliare, diskinezia vezicii si cailor biliare, hepatoza adipoasa, hepatitele acute si cronice, ciroza hepatica.

Contraindicatii

Icterul obstructiv, empiemul vezicii biliare.

Posologie

Initiala cate 2 capsule de 3 ori pe zi inainte de mese, daca e nevoie pana la 2 saptamani, de intretinere cate 1 capsula de 3 ori pe zi timp de 1-3 luni. Cura de tratament poate fi repetata dupa o intrerupere de 1-3 luni.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

In tratamentul de durata este posibila senzatia de discomfort epigastric, diaree.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Nu se recomanda deschiderea capsulelor, ele se inghit intregi.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!