Hepasteril A

           

(Hemofarm, Iugoslavia). Solutie perfuzabila 500 ml in flacoane.

Compozitie Arginina 28,9 g, Acid L-malic 14,7 g, Sorbitol 50 g, Hidroxid de sodiu 1,48 g, Acid L-aspartic 1,33 g, Clorura de potasiu 2,98 g, Riboflavina-5-monosodiu fosfat, Nicotinamida 0,1 g, Alcool pantotenilic 0,02 g, Piridoxina clorhidrat 0,08 g, Etoxiazorutosida 0,24 (respectiv 37 mmol ioni de sodiu, 40 mmol ioni de potasiu, 10 mmol asparagina, 27 mmol anioni de acid malic), Vehicul ad 1000 ml.

Proprietati

L-Arginina scade nivelul plasmatic al amoniacului. Acidul malic este o sursa de energie pentru sinteza ureei. Sorbitul este sursa de energie. Vitaminele grupului B participa la procesele metabolice celulare.

Indicatii

Precoma si coma hepatica, hepatita acuta si cronica, ciroza hepatica, encefalopatia hepatica, starea dupa operatia de anastomoza porto-cavala, hiperamoniemia posttraumatica.

Contraindicatii

Insuficienta hepatica acuta si cronica, hipersensibilitatea la componentele preparatului.

Posologie

Se stabilesc in functie de nivelul initial al amoniemiei si se ajusteaza in depenedenta de dinamica starii pacientulU. De obicei doza initiala este de 500 ml solutie cu viteza de 40 picaturi/min in perfuzie i.v. sau 1,7 ml/kg/ora.

Supradozare

Este improbabila.

Efecte adverse

Reactii alergice posibile.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Administrarea preparatului este posibila numai in functionarea normala a rinichilor. Pe parcursul tratamentului se impune controlul kaliemiei.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!