Hedelix

           

(Krewel Meuselbach, Germania). Picaturi in flacoane a 50 ml, Sirop in flacoane a 100 ml.

Compozitie Pentru picaturi – Extract 1:10 de Iedera (Hedera helix) 94 mg, Vehicul ad 1 ml. Pentru sirop - Extract 1:10 de Iedera (Hedera helix) 100 mg, Vehicul ad 5 ml.

Proprietati

Fitopreparat obtinut din iedera (Hedera helix) cu proprietati mucolitice, expectorante si bronholitice moderate datorite continutului in saponozide triterpenice.

Indicatii

Bolile infectioase si inflamatorii acute si cronice ale organelor respiratorii.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti si copii peste 10 ani cate 25-33 picaturi de 3 ori pe zi sau 1/2 menzura (5 ml) sirop de 3-4 ori pe zi. Copii 4-10 ani cate 17 picaturi de 3 ori pe zi sau 5 ml sirop de 2 ori pe zi, 1-4 ani cate 13 picaturi de 3 ori pe zi sau cate 4 ml sirop de 2 ori pe zi, sub 1 an cate 8 picaturi de 3 ori pe zi sau 2,5 ml sirop de 2 ori pe zi. Durata tratamentului este de cel putin o saptamana si inca 2 zile dupa disparitia simptomelor bolii. Copiilor preparatul li se da diluat cu suc de fructe sau ceai.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu au fost semnalate.

Interactiuni

Nu au fost stabilite.

Precautii

Picaturile contin alcool etilic (45% v/v).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!