Griseofulvina

           

Griseofulvinum D01B A01

Specialitati: Griseofulvin, Griseo 125 von CT, Griseo 500 von CT.

Proprietati

Fungistatic activ fata de diversele specii de Microsporum, Epidermophyton, si Trichophyton. Este inactiv impotriva bacteriilor si altor specii de fungi. Se depoziteaza in celulele precursoare keratinocitelor, se leaga strans de keratina nou sintetizata, care devine foarte rezistenta la invazia cu fungi. Are afinitate sporita pentru tesuturile afectate.

Indicatii

Infectiile pielii, parului sau unghiilor (tinea corporis, tinea pedis, tinea cruris, tinea barbae, tinea capitis, tinea unguium (onychomycosis) cu Trichophyton rubrum, Trichophyton tonsurans, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton interdigitale, Trichophyton verrucosum, Trichophyton megninii, Trichophyton gallinae, Trichophyton crateriforme, Trichophyton sulphureum, Trichophyton schoenleinii, Microsporum audoUni, Microsporum canis, Microsporum gypseum si Epidermophyton floccosum.

Contraindicatii

Afectiunile hepatice, lupusul eritematos, porfiria.

Posologie

Onichomicoza si tinea pedis 500 mg de 2 ori pe zi, tinea capitis, corporis si cruris 250 mg de 2 ori pe zi sau 500 mg o data pe zi. Copii 5-10 mg/kg/zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Greata, voma, diaree, gastralgie, insomnie, oboseala, cefalee.

Interactiuni

Scade efectul anticoagulantelor indirecte si contraceptivelor orale, creste efectele alcoolului. Barbituricele scad eficienta griseofulvinei.

Precautii

Se recomanda determinarea tipului de fungi responsabili de infectie inainte de tratament. Utilizarea preparatului nu este justificata pentru tratamentul infectiilor triviale care pot fi tratate cu antifungice de uz topic.

Griseofulvin (Life Pharma, Italia). Comprimate 125 mg N 32, N 100, N 500 si N 1000.

Griseo 125 von CT (Arzneimittel Chemische Tempelhoff, Germania). Comprimate 125 mg N 50 si N 100.

Griseo 500 von CT (Arzneimittel Chemische Tempelhoff, Germania). Comprimate 500 mg N 30, N 50 si N 100.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!