Gravibinon

           

(Schering, Germania). Solutie injectabila uleioasa 2 ml in fiole N 5.

Compozitie Hidroxiprogesteron 250 mg, Estradiol 5 mg, Vehicul ad 1 ml.

Proprietati

Preparat hormonal creat pentru mentinerea sarcinii dorite, in special in cazul ineficientei de corp galben sau a antecedentelor de avort. Gravibinonul relaxeaza musculatura uterina. Preparatul stimuleaza cresterea uterului, imbunatateste conditiile de nidare a ovulului fertilizat.

Indicatii

Profilaxia avortului, tratamentul avortului habitual sau iminent.

Contraindicatii

Herpes de sarcina in antecedente, procese tromboembolice.

Posologie

Pentru profilaxia avortului 1 ml Gravibinon i.m. lent peste 3 zile dupa cresterea temperaturii bazale (aproximativ a 18-a zi a ciclului). Daca sangerarea menstruala nu apare (se presupune sarcina) se mai injecteaza 1 ml i.m. si peste 1 saptamana 2 ml i.m. In primele luni de sarcina cate 2 ml i.m. saptamanal, uneori chiar mai mult. Pentru tratamentul avortului iminent 2 ml i.m. de 2 ori pe saptamana pana la oprirea sangerarii si cate 2 ml i.m. o data pe saptamana pana la disparitia completa a simptomelor subiective si a sangerarilor.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Incidenta bolilor troboembolice, indeosebi in cazurile de diabet sever cu modificari vasculare, talasemie sau antecedente tromboembolice.

Interactiuni

Modifica eficacitatea antidiabeticelor (se vor ajusta dozele)

Precautii

Deoarece gravibinonul pune uterul in repaus, este posibila retinerea unui embrion deja mort si deci este necesara urmarirea dezvoltarii sarcinii prin examene medicale si teste imunologice.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!