Ginkor fort

           

(Beaufour-Ipsen International, Franta). Capsule N 30.

Compozitie Extract de Ginkgo biloba 14 mg, Heptaminol clorhidrat 300 mg, Troxerutin 300 mg.

Proprietati

Extractul de Ginkgo biloba creste tonicitatea venelor, scade permeabilitatea vaselor. Capteaza si inactiveaza radicalii liberi protejand lipidele, fosfolipidele membranelor celulare si fibrele de colagen de peroxidare. Influenteaza eliberarea, recaptarea si catabolismul neurotransmitatorilor si sensibilizeaza receptorii acestora la actiunea lor. Este utilizat in afectiunile circulatorii si edemelor. Heptaminolul clorhidrat mareste intoarcerea sangelui venos la inima. Troxerutina creste efectul extractului de Gingko biloba.

Indicatii

Tulburarile circulatiei venoase in membrele inferioare asociate cu senzatie de greutate, parestezii, dureri in picioare; crizele hemoroidale.

Contraindicatii

Hipertiroidismul, tratamentul actual cu inhibitori de MAO.

Posologie

In insuficienta veno-limfatica cate 1 capsula de 2 ori pe zi (dimineata si seara). In crizele hemoroidale cate 2 capsule de 2 ori pe zi timp de o saptamana.

Supradozare

Cresterea tensiunii arteriale, tahicardie. Tratament: terapie simptomatica.

Efecte adverse

Tulburari dispeptice, cefalee, reactii alergice.

Interactiuni

Administrat concomitent cu inhibitori de MAO poate declansa crize hipertensive.

Precautii

Se recomanda monitorizarea tensiunii arteriale, in debutul tratamentului, la pacientii predispusi la hipertensiune arteriala. Heptaraminolul poate da reactii pozitive in testele de doping.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!