Gestonoron

           

Gestonoronum G03D A01

Specialitati: Depostat.

Proprietati

Progestogen sintetic. Antineoplazic hormonal cu actiune retard datorita esterificarii cu acidul caproic. Este antagonist al metabolitilor testosteronului si le inhiba actiunea la nivelul neoplaziilor hormonodependente masculine (prostata) si feminine (glandele mamare, endometrul).

Indicatii

Adenomul de prostata (in necesitatea tratamentului conservativ), cancerul de endometru si mamar.

Contraindicatii

Neoplaziile hepatice maligne (daca nu sunt provocate de metastazele tumorilor de endometru sau mamare), inclusiv in antecedente; bolile hepatice; sarcina si lactatia; herpesul gravidelor in antecedente.

Posologie

In adenomul de prostata 200 mg (2 ml) o data pe saptamanazi, la necesitate pana la 400 mg (cate 2 ml in fiecare fesa) o data pe saptamana i.m. profund, lent. Cura de tratament la barbati constituie 2-3 luni. Cura poate fi repetata. In cancerul de endometru sau mamar cate 2 ml i.m. lent o data pe saptamana, iar in eficienta slaba 4 ml o data pe saptamana.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost descrise.

Efecte adverse

In cazuri rare, indeosebi in timpul injectarii rapide sau dupa administrare crize de tuse, dispnee, tulburari circulatorii, hipercalciemie. La barbati ginecomastie, afectiuni ale potentei sexuale, scaderea reversibila a spermatogenezei.

Interactiuni

Reduce toleranta la glucide. Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa-si ajusteze dozele antidiabeticelor.

Precautii

Daca in tratamentul carcinomului mamar sau de endometru apare hipercalciemie, terapia trebuie stopata. Atentie se va acorda pacientilor cu astm bronsic, diabet zaharat, epilepsie, migrena, insuficienta hepatica severa.

Depostat (Shering AG, Germania)- Solutie injectabila uleioasa 200 mg/2 ml in fiole N 5.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!