/
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Toate articolele » Gasterin

Gasterin

           

(Slovakofarma, Slovacia). Gel buvabil 16g in plicuri N20.

Compozitie Fosfat de Aluminiu coloidal 1,2 g, Pectina 0,32 g in 16 g de gel.

Proprietati

Manifesta efect antiacid numai in hiperaciditate. Nu provoaca hipersecretie reactiva de acid clorhidric, nu modifica echilibrul acido-bazic al organismului, nici metabolismul fosforic. Este un bun adsorbent. Actiunea incepe peste 10 min dupa ingestie.

Indicatii

Ulcerul gastric si duodenal, gastrita hipersecretorie si starile de hiperaciditate, pirozisul, dispepsia; hernia hiatala; profilaxia si tratamentul tulburarilor dispeptice provocate de remediile tuberculostatice, glucocorticoizi si citostatice. Intoxicatiile alimentare si de alta natura.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la fosfatul de aluminiu.

Posologie

Cate 1 plic de 6-8 ori pe zi in intervalele dintre mese, inclusiv si in pirozisul postprandial. La necesitate se pot lua si 2 plicuri de gel. Daca gelul a devenit dens, plicul se framanta intre degete. Poate fi diluat cu apa in proportia de 1:1.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu au fost descrise sau observate nici in tratamentul de durata.

Interactiuni

In cazul administrarii concomitente a indometacinei, salicilatilor, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei sau fosfatilor preparatul se va administra cu 2 ore pana la sau cu 2 ore dupa ele.

Precautii

Insuficienta renala (riscul acumularii fosfatului de aluminiu si a constipatiei).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.