Gasterin

           

(Slovakofarma, Slovacia). Gel buvabil 16g in plicuri N20.

Compozitie Fosfat de Aluminiu coloidal 1,2 g, Pectina 0,32 g in 16 g de gel.

Proprietati

Manifesta efect antiacid numai in hiperaciditate. Nu provoaca hipersecretie reactiva de acid clorhidric, nu modifica echilibrul acido-bazic al organismului, nici metabolismul fosforic. Este un bun adsorbent. Actiunea incepe peste 10 min dupa ingestie.

Indicatii

Ulcerul gastric si duodenal, gastrita hipersecretorie si starile de hiperaciditate, pirozisul, dispepsia; hernia hiatala; profilaxia si tratamentul tulburarilor dispeptice provocate de remediile tuberculostatice, glucocorticoizi si citostatice. Intoxicatiile alimentare si de alta natura.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la fosfatul de aluminiu.

Posologie

Cate 1 plic de 6-8 ori pe zi in intervalele dintre mese, inclusiv si in pirozisul postprandial. La necesitate se pot lua si 2 plicuri de gel. Daca gelul a devenit dens, plicul se framanta intre degete. Poate fi diluat cu apa in proportia de 1:1.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu au fost descrise sau observate nici in tratamentul de durata.

Interactiuni

In cazul administrarii concomitente a indometacinei, salicilatilor, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei sau fosfatilor preparatul se va administra cu 2 ore pana la sau cu 2 ore dupa ele.

Precautii

Insuficienta renala (riscul acumularii fosfatului de aluminiu si a constipatiei).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!