Gastal

           

(Pliva, Croatia). Comprimate N 60.

Compozitie Aluminii hydroxydum-Magnesii carbonas gel 450 mg, Magnesii hydroxydum 300 mg.

Proprietati

Gastalul este un antiacid-tampon care neutralizeaza excesul de acid clorhidric din sucul gastric si inlatura fenomenele neplacute (durerile, pirozisul s.a.). Adsoarbe si precipita pepsina inactivand-o reversibil. Deoarece componentele gastalului se absorb doar in proportie infima, nu modifica echilibrul acido-bazic. Combinatia preparatelor de magneziu cu cele de aluminiu intensifica efectul antiacid si inlatura actiunea laxativa a magneziului si cea constipanta a aluminiului. Preparatul poate fi utilizat timp indelungat.

Indicatii

Ulcerul peptic stomacal si duodenal, reflux-esofagita, gastrita acuta si cronica, iritatia mucoasei gastrice provocata de fumat, consumul de alcool, cafea, dulciuri, diverselor condimente s.a. O indicatie aparte a gastalului este pirozisul femeilor gravide, varstnicilor si altor bolnavi care au nevoie de antacid eficient si care sa nu provoace constipatie sau alte efecte nedorite.

Contraindicatii

Insuficienta renala severa.

Posologie

Cate 1-2 comprimate de 4-6 ori pe zi, aproximativ peste o ora dupa mese si seara la culcare. In pirozis se ia un comprimat independent de ora mesei. Comprimatul se tine in gura si se suge, nu se inghite intreg.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu s-au semnalat.

Interactiuni

Inhiba absorbtia indometacinei, salicilatilor, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei sau fosfatilor. Creste efectul levodopei, meperidinei, pseudoefedrinei, salicilatilor. In necesitatea administrarii lor preparatul se va lua cu 2 ore pana la sau cu 2 ore dupa ele.

Precautii

Casexia si masa corporala scazuta (se vor ajusta dozele si durata tratamentului).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!