Frunza de Siminichie

           

(Liktrava, Ucraina). Granule 100 g in cutii.

Compozitie Cassia acutifolia.

Proprietati

Frunza de siminichie contine sennoside A si B care, in intestinul gros, inhiba reabsorbtia apei, maresc volumul maselor fecale, stimuleaza peristaltismul si grabesc scaunul. Actiunea se manifesta peste 8-10 ore dupa administrare.

Indicatii

Constipatiile provocate de hipotonia colonului, hemoroizii, proctita, fisurile anale. Constipatiile atone de diversa geneza. Pregatirea preoperatorie a pacientilor.

Contraindicatii

Ocluzia intestinala, durerile abdominale de geneza neclara, dezechilibrul hidro-electrolitic, hernia incarcerata, bolile inflamatorii acute abdominale, peritonita, hemoragiile intestinale sau uterine, cistita, constipatia spastica.

Posologie

8 g de granule (30-35 granule sau 1,5-2 lingurite) se acopar cu 200 ml apa fierbinte, se incalzesc 30 min pe baia de apa, se racoresc 45 min la temperatura camerei, se strecoara, se storc si volumul infuziei se aduce la 200 ml. Cate 1/3-1/2 pahar seara inainte de culacare sau cate 1 lingura de 1-2-3 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Flatulenta, dureri abdominale de tip spastic. In tratamentul indelungat si in doze mari este posibila depletia de electroliti, indeosebi de potasiu, albuminurie, hematurie, depuneri de melanina in mucoasa intestinala, afectiuni ale plexului intermuscular.

Interactiuni

Reduce eficacitatea preparatelor cu absorbtie lenta si formelor retard.

Precautii

Afectiunile hepatice sau renale. Sarcina si lactatia (se administreaza numai in cazuri exceptionale).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!