Fosfocreatina

           

Phosphocreatinum natricum C01E B06

Specialitati: Neoton.

Proprietati

Dilata moderat vasele coronariene, amelioreaza microcirculatia, favorizeaza transportul intracelular al macroergilor, creste rezistenta tesutului ischemizat la hipoxie, reduce marimea zonei de necroza si ischemie, scade activitatea focarelor ectopice in aritmiile ventriculare, mentine functia celulelor fasciculului Purkinje.

Indicatii

Infarctul acut de miocard, insuficienta cardiaca cronica, ischemia intrachirurgicala a miocardului si a membrelor, tulburarile circulatorii cerebrale acute, adaptarea sportivilor la sarcinile fizice extreme.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

In infarctul acut de miocard, prima zi 2-4 g i.v. lent, apoi 8-16 g in perfuzie i.v. in 200 ml solutie 5% de glucoza timp de 2 ore, ziua a doua 2-4 g in perfuzie i.v. de 2 ori, a treia zi 2 g in perfuzie i.v. de 2 ori. Daca e nevoie, tratamentul se prelungeste 6 zile. In insuficienta cardiaca acuta 1-2 g in perfuzie i.v. de 2 ori pe zi timp de 10-14 zile. In ischemia intrachirurgicala a miocardului 2 g de 2 ori pe zi in perfuzii i.v. 3-5 zile inainte de interventia cirurgicala si 1-2 zile dupa operatie. In ischemia intrachirurgicala a membrelor 2-4 g i.v. lent inainte de operatie, 8-10 g in perfuzie i.v. in timpul interventiei.

Supradozare

Cazuri de supradozaj n-au fost semnalate.

Efecte adverse

In dozele recomandate efecte adverse nu s-au intalnit.

Interactiuni

Creste eficacitatea antiaritmicelor, antianginalelor si preparatelor cu efect inotrop pozitiv.

Precautii

Tratamentul trebuie inceput cat mai repede posibil de la inceputul ischemiei. Nu se foloseste in tratamentul de urgenta a tulburarilor activitatii cardiace.

Neoton (Alfa Wassermann, Italia). Pulbere parenterala 1 g in flacoane N 1 in complet cu solvent in flacoane a 50 ml.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!