Fosfat de aluminiu

           

Aluminii phosphas A02A B03

Proprietati

Fosfatul de aluminiu formeaza solutii coloidale cu suprafata de contact mare si proprietati adsorbante bune. Actioneaza numai in hiperaciditate, nu provoaca hipersecretie reactiva, nu afecteaza echilibrul acido-bazic si nici metabolismul fosforic. Intra in componenta unor preparate (Gasterin).

Indicatii

Ulcerul gastric si duodenal, gastrita hipersecretorie si starile de hiperaciditate, pirozisul, dispepsia; hernia hiatala; profilaxia si tratamentul tulburarilor dispeptice provocate de remediile tuberculostatice, glucocorticoizi si citostatice. Intoxicatiile alimentare si de alta natura.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la fosfatul de aluminiu. Alte contraindicatii nu au fost stabilite nici in administrarea indelungata.

Posologie

Cate 1-1,2 g de 6-8 ori pe zi in intervalele dintre mese, inclusiv si in pirozisul postprandial.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Constipatii, in special la pacientii varstnici si imobilizati la pat, greata, varsaturi.

Interactiuni

In cazul administrarii concomitente a indometacinei, salicilatilor, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei sau fosfatilor preparatul se va administra cu 2 ore pana la sau cu 2 ore dupa ele.

Precautii

Insuficienta renala (riscul acumularii fosfatului de aluminiu si a constipatiei).

Nota: Intra in componenta preparatului Gasterin.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!