Fluspirilen

           

Fluspirilenum N05A G01

Specialitati: Imap micro.

Proprietati

Neuroleptic, derivat de difenilbutilpiperidina, apropiat dupa structura de haloperidol. Manifesta actiune antipsihotica Se deosebeste prin actiunea sa de lunga durata. Este eficient in halucinatii, delir, autism. Linisteste pacientii cu excitatie emotionala si psihomotorie.

Indicatii

Tratamentul de intretinere de lunga durata a bolnavilor de schizofrenie in conditii de ambulator sau in perioada de recuperare, resocializare si ergoterapie a bolnavilor psihici cu evolutie cronica a bolii.

Contraindicatii

Parkinsonismul, starile depresive, sarcina.

Posologie

Initiala 3 ml, in starile mai grave 4-5 ml i.m. o data pe saptamana. Dupa obtinerea efectului optim doza se reduce gradual pana la 1-3 ml (2-6 mg) o data pe saptamana. In tratamentul indelungat doza poate fi redusa la fiecare 3-4 saptamani si readusa la cea de intretinere. Durata tratamentului este de 3-6 luni, in unele cazuri 2 ani. In cazurile cu excitatie exprimata si acutizare a simtomatologiei productive se recomanda administrarea concomitenta a antipsihoticelor nefluorate cu actiune psihosedativa mai puternica.

Efecte adverse

Hipokinezii si alte forme de diskinezii extrapiramidale, in cazuri rare acatizie, care apar in debutul tratamentului si dispar spontan in 24-48 ore. In tratamentul de durata sunt posibile insomnie, astenie, pierderi ponderale, depresie, care impun reducerea dozei, antidepresive sau electrosoc.

Interactiuni

Creste efectul depresiv al inhibantelor SNC (hipnoticelor s.a.), scade efectul vasospastic al adrenomimeticelor.

Precautii

Sarcina (primul trimestru). Conducerea vehiculelor si lucrul care solicita vigilenta (inhiba reactiile). Consumul de bauturi alcoolice este contraindicat pe toata perioada tratamentului.

Imap micro (Gedeon Richter, Ungaria). Suspensie injectabila 4 mg/2 ml (0,2%) in fiole N 3.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!