Flunisolid

           

Flunisolidum R03B A03

Specialitati: Inhacort.

Proprietati

Glucocorticosteroid pentru inhalatii. Are actiune antialergica, antiinflamatoare si antiexudativa. Nu dilata bronhiile, insa in tratamentul sistematic creste rectivitatea lor la actiunea substantelor bronhodilatatoare. In doze terapeutice nu provoace efecte sistemice.

Indicatii

Astmul bronsic, rinitele alergice sezoniere sau cronice, inclusiv febra de fan.

Contraindicatii

Infectiile bacteriene, virale sau fungice netratate, primul trimestru al sarcinii, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti cate 2 inhalatii de 2 ori pe zi, maximum cate 4 puffuri de 2 ori pe zi (2 mg/zi). Copii 6-15 ani maximum cate 2 inhalatii de 2 ori pe zi (1 mg/zi).

Efecte adverse

Greata, varsaturi, gastralgii, xerostomie, cefalee, congestie nazala, infectii ale cailor respiratorii superioare, gust neplacut.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Interactiuni

Nu au fost descrise.

Precautii

Daca dupa 3 saptamani de tratament rezultatul este nesatisfacator, se trece la alt preparat. Daca pacientul depaseste 2 mg/zi, trebuie monitorizat in privinta axei hipofiza-corticosuprarenale. Inainte de flunisolid se recomanda a) tratamentul cu un corticosteroid de uz sistemic timp de o saptamana doza caruia se va reduce gradual dupa introducerea flunisolidului si b) inhalarea unui bronhodilatator inainte de flunisolid pentru a facilita patrunderea lui in arborele bronsic. Preparatul poate conduce la atrofierea corticosuprarenalelor si sistarea tratamentului trebuie facuta gradual (de obicei se trece la un glucocorticoid sistemic doza caruia poate fi redusa mai treptat). Bolnavilor de tuberculoza pulmonara si copiilor sub 6 ani preparatul li se poate administra numai in cazuri exceptionale.

Inhacort (Boehringer Ingelheim GmbH, Germania). Aerosol (spray) dozat 0,25 mg/doza- 6 ml (120 doze).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!