Flonivin BS

           

(ICN Jugoslavija, Iugoslavia). Capsule N16.

Compozitie Bacillus IP 5832 cu spori vegetativi nu mai putini de 1 miliard.

Proprietati

Bacillus IP 5832 este un mutant obtinut in laborator. Sporii lui incep a creste in intestinul subtire transformandu-se in forma lor vegetativa, atingand maximumul (cca 90% in 2 ore) in regiunea ileo-cecala. In procesul acestor transformari sporii elimina enzime care faciliteaza digestia glucidelor, lipidelor si proteinelor, creaza un mediu acid in intestin fara a provoca meteorism, ceea ce indica scindarea resturilor alimentare, care nu au putut fi digerate de sucurile digestive. Mediul acid inhiba procesele de putrefactie si impiedica proliferarea bacteriilor patogene. Dupa terminarea tratamentului Bacillus IP 5832 paraseste completamente tractul gastro-intestinal fara a modifica microflora intestinala normala.

Indicatii

Diarea sugarilor, copiilor si adultilor, colita, enterita asociata cu diaree, flatulenta, tratamentul cu antibiotice cu spectru larg.

Contraindicatii

Nu are.

Posologie

Adulti si copii peste 3 ani cate 4-6 capsule pe zi intre mese. In sindromul functional cate 2-3 capsule dimineata pe nemancate timp de 2-3 saptamani. Copii sub 3 ani cate 3-4 capsule pe zi. Capsulele se deschid si continutul se amesteca cu apa, apa indulcita, suc sau lapte. Preparatul poate fi administrat din primele zile dupa nastere.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu sunt.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Capsulele intregi nu se dau copiilor.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!