Floare de Galbenele

           

(Liktrava, Ucraina). Specii 40 g, in cutii.

Proprietati

Floarea de galbenele contine flavonoide, carotenoide si acizi organici cu actiune antiinflamatoare si capilarotonizanta. Cresc functia metabolica a ficatului (amelioreaza continutul bilei, reduc concentratia bilirubinei si colestrolului). Stimuleaza functia secretorie si excretorie a TGI, procesele reparatorii din el.

Indicatii

Bolile inflamatorii stomatologice si ale tractului gastro-intestinal (remediu antiseptic, antiinflamator, cicatrizant, spasmolitic si colagog). Combustiile, ranile infectate, fisurile anale; faringitele, angina.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Pentru gargarisme si irigatii: din 10 g (3 linguri) materie prima se prepara 200 ml ceai. Pentru administrarea orala: din 1 lingurita de materie prima se prepara 200 ml ceai. Se ia apa fierbinte, se incalzeste pe baia de apa 15 min, se stoarce, se filtreaza. Intern se administreaza cate 1/2-1/3 pahar in intervalele dintre mese.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice, senzatie de amaraciune in gura, disconfort in domeniul epigastric, dureri abdominale.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

In ulcerul gastric si duodenal cu hiperaciditate se recomanda administrarea concomitenta a antiacidelor si spasmoliticelor.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!