Ferroplect

           

(Uzina Chimico-Farmaceutica Borsceagovsc, Ucraina). Comprimate filmate N 10, N 50 si N100.

Compozitie Sulfat fieros 50 mg, Acid ascorbic 30 mg.

Proprietati

Inlatura deficitul de fier in anemiile feriprive de diversa geneza. Acidul ascorbic amelioreaza absorbtia fierului in tractul GI.

Indicatii

Anemia feripriva de diversa geneza (alimentara, posthemoragica, infectioasa s.a.). In scopuri profilactice in pediatrie si in perioada sarcinii.

Contraindicatii

Anemia aplastica sau hemolitica, hemocromatoza, bolile hepatice si renale cronice, leucemiile.

Posologie

Adulti cate 2 comprimate de 3 ori pe zi dupa mese. Copii cate 1-2 comprimate, in functie de varsta, de 3 ori pe zi dupa mese. Cura de tratament constituie 3-4 saptamani, uneori cateva luni.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Greata, anorexie, constipatie. In tratamentul indelungat efectele adverse devin mai frecvente. Colorarea scaunului in negru.

Interactiuni

Reduce efectul tetraciclinelor si D-penicilaminei, iar acestea reduc absorbtia fierului prin formare de complexe insolubile. Antiacidele cu magneziu, aluminiu sau calciu reduc absorbtia fierului.

Precautii

Ulcerul gastric si duodenal, colita ulcerativa, enteritele.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!