Extract fluid de Eleuterococ

           

(Lubnafarm, Ucraina). Extract fluid 50 ml in flacoane.

Compozitie Extract fluid din Eleutherococcus senticosi Rupr. et Maxim/Maxim preparat pe alcool etilic 40% in raport de 1:1.

Proprietati

Principiile active ale preparatului sunt eleuterozidele A, B, B1, C, D, E, F si G, care stimuleaza capacitatea de munca fizica si intelectuala, rezistenta la factorii nocivi ai mediului extern, cresc acuitatea vederii, metabolismul, au unele proprietati gonadostimulatoare si hipoglicemice. Mai contine derivati de cumarina, flavonoizi, ulei volatil, ceara vegetala, amidon, rezine.

Indicatii

Astenia fizica si intelectuala, nevrastenia si psihastenia, epuizarea functionala a SNC asociata cu scaderea capacitatii de munca, irascibilitate si insomnie. Vegetonevrozele, perioada dupa operatiile chirurgicale. Boala actinica acuta si cronica (adjuvant).

Contraindicatii

Hipertensiunea arteriala, aritmiile cardiace, perioada acuta a bolilor infectioase.

Posologie

Cate 20-30 picaturi de 3 ori pe zi inainte de mese. Cura de tratament constituie 25-30 zile. Sunt posibile cure suplimentare.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Tulburari ale somnului, scaderea capacitatii de munca, tulburari gastrointestinale.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Sarcina.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!