Essaven gel

           

(Rhone - Poulenc Rorer, Franta, SUA). Gel 40 g in tuburi.

Compozitie Escina 1 g, Heparina sodica 10 000 U, Fosfolipide "esentiale" 1 g, Excipiens ad 100 g.

Proprietati

Escina, principiu activ din fructele de castan (Aesculus hippocastanum L.), are actiune capilarotonica, venotonica si atiedematoasa, amelioreaza propretatile reologice ale sangelui. Heparina manifesta efect antiinflamator, favorizeaza fibrinoliza endogena si liza cheagurilor de fibrina, stimuleaza microcirculatia. Fosfolipidele "esentiale" amelioreaza proprietatile reologice ale sangelui si stimuleaza microcirculatia.

Indicatii

Afectiunile circulatiei venoase ca varicoza venelor, oboseala dureroasa a picioarelor, rigiditatea dureraosa nocturna a muschilor surali, varicozitatile mici ale venelor subcutanate, echimozele si edemele cauzate de antorse si contuzii, traumele sportive.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la componentele preparatului.

Posologie

Se aplica pe locurile dureroase si edematiate de 2-3 ori pe zi in strat subtire. Frictionarea nu este necesara, iar in procesele inflamatorii este daunatoare.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice sau pseudoalergice foarte rare (vasculitis allergica).

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Essaven gel contine alcool etilic si contactul cu mucoasele trebuie evitat (senzatie de usturime), deasemenea si in eczema zemuinda sau ranile deschise.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!