Enterosgel

           

(EPC Kreoma Pharm, Ucraina). Pulbere suspendabila buvabila 45 g, 135 g, 225 g, 450 g, 650 g si 900 g in pachete de polietilena.

Proprietati

Enterosorbent care reprezinta un hidrogel de acid metilsilicic. Leaga prin adsorbtie si elimina din TGI toxinele continutului intestinal si cele extrase prin osmoza transmembranara din sangele pacientului (substante toxice, produsele intermediare ale metabolismului, radionuclidele, amelioreaza functia intestinala, hepatica si renala, normalizeaza indicii biochimici sanguini si urinari, are actiune demulcenta si protejeaza mucoasa gastro-intestinala de factorii nocivi si previne leziunile erozivo-ulceroase. Nu se absoarbe din TGI.

Indicatii

Terapia detoxifianta in bolile urologice cu insuficienta renala (pilonefrita, polichistoza renala, nefrolitiaza, hiperuricemia in guta), afectiunile hepatice toxico-infectioase (hepatita toxica, hepatita virala A si B), colestaza de diversa geneza asociata cu insuficienta hepatica si reactii alergice; gastritele si enterocolitele, toxiinfectiile alimentare, intoxicatia alcoolica; bolile cardio-vasculare si cutanate (dermatite s.a.), astmul bronsic atopic si infectio-alergic; afectiunile metabolice; combustiile; peritonita, septicemiile.

Contraindicatii

Nu sunt stabilite.

Posologie

Cate 15 g (o lingura de pulbere) de 3 ori pe zi cu 1,5-2 ore inainte de masa sau cu 2 ore dupa masa sau ingerarea medicamentelor. Pulberea se mesteca cu lingura, apoi se adauga 30 ml apa si se mesteca pana la obtinerea unei suspensii pastoase. Durata curei de tratament constituie 7-14 zile. In intoxicatiile severe primele 3 zile doza se dubleaza. La necesitate (ciroza hepatica, icterul mecanic s.a.) durata tratamentului poate fi indelungata (peste 6 luni).

Supradozare

Este improbabila deoarece preparatul nu se absoarbe.

Efecte adverse

Constipatie, diaree, pierderi de vitamine, proteine, hormoni.

Interactiuni

Poate adsorbi medicamentele ingerate concomitent. Se recomanda administrarea lor la intervale suficiente de timp (2 ore).

Precautii

La pacientii cu insuficienta renala sau hepatica grava primele zile de tratament se pot observa fenomene dispeptice (repulsie fata de alimente si varsaturi) care trec dupa primele doze de enterosgel. In hiperaciditatea gastrica se recomanda, in debutul tratamentului, ingerarea de preparate alcaline, de ex. hidrocarbonat de sodiu.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!