Engerix B

           

(Smithkline Beecham Biologicals, Belgia). Suspensie injectabila 20 mcg/1ml (pentru adulti si copii peste 10 ani), si 10 mcg/0,5 ml suspensie injectabila (pentru copii sub 10 ani) in seringi preumplute.

Compozitie Antigeni de suprafata ai virusului hepatitei B, elaborati de levuri prin tehnologie de inginerie genetica.

Proprietati

Stimuleaza imunitatea contra hepatitei B.

Indicatii

Imunizarea activa a persoanelor cu risc inalt de infectare sau care pleaca in zonele endemice, persoanele care au contactat cu bolnavii de hepatita B, copiii nascuti de mame purtatoare de virus al hepatitei B, personalul spitalicesc, persoanele cu risc inalt de imbolnavire pe cale sexuala, narcomanii.

Contraindicatii

Starile febrile, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Vaccinul se injecteaza i.m. in regiunea muschiului deltoid (adulti si copii peste 10 ani) sau regiunea anterolaterala a coapsei (copii mici si nou-nascuti). Pentru imunizarea rapida vaccinul se administreaza cate o doza o data pe luna. Doza de intretinere se administreaza peste 1 an si peste 5 ani. Pentru persoanele cu risc mare de imbolnavire concomitent cu prima doza se administreaza imunoglobulina contra hepatitei B insa in locuri diferite. Pentru persoanele imunodeficitare sau aflate la hemodializa 40 mcg la 0, 1, 2 si 6 luni.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Artralgii, mialgii, limfadenopatie, urticarie, rar eritem multiform; greata, voma, diaree, dureri abdominale, afectiuni hepatice; febra moderata, cefalee.

Interactiuni

Incompatibil cu alte preparate. Imunosupresivele pot reduce eficacitatea vaccinului.

Precautii

Sarcina (numai in cazuri exceptionale). Vaccinul nu previne imbolnavirea daca a fost administrat in perioada de incubatie a hepatitei B (care este destul de lunga). Eficacitatea vaccinului este redusa la persoanele trecute de 40 ani. Pentru persoanele cu insuficienta renala aflate la hemodializa vaccinul poate fi ineficient.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!