Efferalgan with vitamin C

           

(UPSA Laboratoires, Franta). Comprimate efervescente N 20.

Compozitie Paracetamol 33 0mg, Acid ascorbic 200mg.

Proprietati

Paracetamolul manifesta efect analgezic si antipiretic. Acidul ascorbic stimuleaza reactiile metabolice, compenseaza carenta vitaminica observata la pacientii febrili.

Indicatii

Sindromul algic de diversa geneza (tratament simptomatic), febra de diversa etiologie (tratament simptomatic).

Contraindicatii

Insuficienta hepatica, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Comprimatul se dizolva in 1 pahar de apa. Adulti cate 1-2 comprimate, copii 7-13 ani cate 1/2-1 comprimat, 13-15 ani - 1-1,5 comprimate. Intervalul dintre prize trebuie sa fie de cel putin 4 ore.

Supradozare

Anorexie, greata, dureri abdominale, paloarea tegumentelor, necroza hepatica exprimata prin insuficientaa hepatocelulara, acidoza metabolica, encefalopatie, coma. In doze mari paracetamolul poate declansa citoliza hepatica (doza maxima admisa este de 10 g pentru adulti si 150 mg/kg pentru copii) cu cresterea activitatii transaminazelor hepatice, dehidrogenazei, bilirubinemiei si descresterea nivelului protrombinei.

Efecte adverse

Reactii alergice sub forma de eruptii cutanate, urticarie, foarte rar trombocitopenie.

Interactiuni

Paracetamolul interactioneaza cu unii reactivi pentru determinarea acidului uric in sange cu acid fosfowolframic si a glicemiei cu glucozo-oxidazo-peroxidaza.

Precautii

Pacientii cu dieta hiposalina: comprimatele contin 17,9 mmol de sodiu. Varsta sub 7 ani.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!