Econazol

           

Econazolum D01A C03, G01A F05

Specialitati: Ecalin, Ecodax, Gyno-Pevaryl, Gyno-Pevaryl 150 combipack.

Proprietati

Antimicotic de sinteza cu spectru larg creat pentru uzul topic. Se concentreaza in stratum corneum al epidermului si partial in derm, in mucoasa vaginala. Se absoarbe foarte putin. Este activ fata de dermatofiti: Trychophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Microsporum canis, Microsporum audouini, Microsporum gypseum si Epidermophyton floccosum; levuri: Candida albicans, Pityrosporum orbiculare, Torulopsis, Rhodotorula; mucegaiuri - Aspergillus cladosporium si Scopulariopsis brevicaulus, unele bacterii gram-pozitive.

Indicatii

Pentru crema - tinea pedis, tinea cruris, tinea corporis, tinea versicolor. Pentru supozitoarele vaginale - micozele vulvo-vaginale, balanitele micotice.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Un supozitor o data pe zi, de dorit inainte de culcare, cat mai adanc in vagina, 3 zile consecutive. In caz de necesitate se utilizeaza si crema care se aplica pe suprafata vulvei o data pe zi dupa spalarea prealabila cu apa calda. Crema se utilizeaza si pentru tratamentul partenerului sexual. In tratamentul dermatofitiilor crema se aplica in strat subtire pe ariile afectate o data pe zi in tratamentul tinea pedis (timp de o luna), tinea cruris si tinea corporis (2 saptamani) sau pityriasis versicolor (2 saptamani cu control micologic) si de 2 ori pe zi in cadidozele cutanate (2 saptamani).

Supradozare

Supradozarea in tratamentul topic este foarte putin probabila.

Efecte adverse

Senzatie de arsura pruriginoasa, intepaturi si eritem.

Interactiuni

Nu au fost descrise.

Precautii

Inainte de utilizare supozitoarele vaginale se recomanda sa fie tinute 30 min in frigider. La aparitia semnelor de hipersensibilitate sau iritatie tratamentul trebuie intrerupt. A evita contactul cremei cu ochii.

Ecalin (Jaka - 80, Macedonia). Aerosol 1%-50g in flacoane. Crema 1%-30 g in tuburi. Supozitoare vaginale 150 mg N3.

Ecodax (Unique Pharmaceutical Labs, India). Crema 1%-10 g in tub.

Gyno-Pevaryl (Cilag, Elvetia). Supozitoare vaginale 150 mg N 3.

Gyno-Pevaryl 150 combipack (Cilag, Elvetia). Crema 1g /100 g 15 g in tuburi si 3 supozitoare vaginale Gyno-Pevaryl 150 mg.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!