Ebastin

           

Ebastinum R06A X22

Specialitati: Kestin.

Proprietati

Antihistaminic puternic, cu afinitate mare pentru receptorii H1-histaminergici si actiune de lunga durata. Nici ebastina, nici metabolitii ei nu depasesc bariera hemato-encefalica si nu produc efect sedativ sau acesta este minim.

Indicatii

Rinita alergica sezoniera si perena asociata sau nu cu conjunctivita alergica, urticaria idiopatica cronica.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat. Lactatia.

Posologie

In rinita alergica cate 10 mg o data pe zi, in cazurile mai severe de rinita alergica perena cate 20 mg o data pe zi. In urticaria idiopatica cronica cate 10 mg o data pe zi cu sau fara mancare. Eficacitatea si inofensivitatea preparatului pentru copiii de sub 12 ani nu se cunoaste.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate. Doze de pana la 100 mg/zi nu au provocat semne sau simptome clinice de intoxicatie. In caz de intoxicatie se recomana lavajul gastric si mentinerea functiilor vitale. Antidot nu exista.

Efecte adverse

Cefalee, somnolenta, uscaciunea gurii.

Interactiuni

Antifungicele de tip azol (ketoconazol s.a.) si macrolidele (eritromicina s.a.) cresc riscul aritmiilor cardiace, lungesc intervalul QT.

Precautii

Sarcina (preparatul poate fi administrat numai in cazuri exceptionale). Pacientii cu sindromul intervalului QT lung sau se trateaza cu preparate care lungesc acest interval, cu hipokaliemie.

Kestin (Rhone-Poulenc Rorer, SUA). Comprimate filmate 10 mg N 10.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!