Doxivenil

           

(Laboratoires OM, Elvetia). Crema 40 g si 100 g in tuburi. Gel 40 g si 100 g in tuburi.

Compozitie Dobesilat de calciu 20 mg, Heparinoid 20 mg, Excipient ad 1 g.

Proprietati

Dobesilatul de calciu actioneaza la nivelul peretelui capilar normalizandu-i functiile perturbate - permeabilitatea crescuta si rezistenta diminuata, reduce inflamatia si agregatia plachetara. Hidrodextransulfatul de potasiu este un heparinoid de sinteza cu proprietati antitrombotice si anti-inflamatoare. Principiile active ale doxivenilului sunt eficiente in edemele si simptomele legate de insuficienta venoasa cronica sau traumatica. Doxivenilul crema se recomanda in particular pacientilor cu piele uscata.

Indicatii

Insuficienta venoasa cronica - picioare grele si dureroase, crampe, edeme, cordon varicos dureros. Sindromul posttrombotic, tromboflebita superficiala. Inflamatiile postoperatorii - dupa stripping si injectiile sclerozante, induratia traseului venos dupa injectii sau perfuzii i.v. Inflamatia post-traumatica - hematome, antorse, contuzii multiple.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la doxivenil, predispozitia la hemoragii, trombocitopenia.

Posologie

Gelul se aplica de 2-3 ori pe zi pe suprafetele lezate cu un usor masaj pana la patrunderea completa.

Supradozare

Pana in prezent nu se cunosc cazuri de supradozaj.

Efecte adverse

Rar - eritem, rubefactie. Daca este cazul, tratamentul trebuie intrerupt.

Interactiuni

Nu se cunosc pana in prezent.

Precautii

A nu se aplica pe mucoase (in special pe conjunctiva), rani deschise sau focare infectate (purulente). A nu se masa in afectiunile trombotice sau tromboembolice. Sarcina si lactatia (numai in cazuri exceptionale).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 1

user profile image
alge a comentat.
Acum 5 luni
cum se poate procura si care este pretul? se recomanda si pt inflamatii ale venelor in urma iritariii datorate perfuziilor repetate si prelungite? multumesc!

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!