Doxiproct

           

(Laboratoires OM, Elvetia). Unguent in tuburi 30 g.

Compozitie Dobesilat de calciu 40 mg, Lidocaina 20 mg, Excipient ad 1 g.

Proprietati

Dobesilatul de calciu actioneaza la nivelul peretelui capilar normalizandu-i functiile perturbate - permeabilitatea crescuta si rezistenta diminuata, reduce inflamatia si agregatia plachetara. Lidocaina are proprietati anestezice locale prin care contribuie la calmarea durerii.

Indicatii

Hemoroizii interni si externi. Pruritul anal, anita, perianita, criptita, papilita, tromboza hemoroidala acuta, fisurile anale. Tratamentul pre- si postoperator in hemoroidectomie.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se aplica pe suprafata anala externa de 2-3 ori pe zi (de preferat dupa scaun). In hemoroizii interni unguentul se introduce profund in rect cu ajutorul canulei care se imbraca pe extremitatea tubului. Un tub este prevazut pentru 10 aplicatii.

Supradozare

Nu se cunosc semne de intoxicatie.

Efecte adverse

In cazuri foarte rare - modificarea tranzitului intestinal, senzatie de usturime sau durere locala tranzitorie Reactii de hipersensibilitate cutanate si/sau febra. In cazul cand nu dispar tratamentul trebuie suspendat.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute pana in prezent.

Precautii

Insuficiensa renala (tratamentul poate fi numai de scurta durata).

Doxiproct (Laboratoires OM, Elvetia). Supozitoare N 10. Compozitie: Dobesilat de calciu 250 mg, Lidocaina 40 mg.

Doxiproct plus (Laboratoires OM, Elvetia). Unguent in tuburi 20 g. Compozitie: Dobesilat de claciu 40 mg, Lidocaina 20 mg, Dexametason 0,25 mg, Excipient ad 1 g.

Doxiproct plus (Laboratoires OM, Elvetia). Supozitoare N 8. Compozitie: Dobesilat de calciu 250 mg, Lidocaina 40 mg, Dexamethason 0,25 mg.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!