Dobesilat de calciu

           

Calcii dobesilas C05B X01

Specialitati: Doxium.

Proprietati

Normalizeaza permeabilitatea marita a peretelui vascular, creste rezistenta capilarelor si amelioreaza microcirculatia in diverse boli vasculare si metabolice. Scade agregatia plachetara si viscozitatea sangelui. Mareste indirect fluxul limfatic reducand in asa mod edemul. Aceste proprietati permit corijarea disfunctiilor capilare functionale sau legate de tulburarile metabolice constitutionale sau dobandite.

Indicatii

Afectiunile vasculare asociate cu fragilitate si permeabilitate marita (retinopatia diabetica, microangiopatia), intalnite in bolile cardiovasculare si metabolice, insuficienta venoasa cronica acompaniata de dureri, crampe, parestezii, adjuvant in tratamentul tromboflebitelor superficiale, sindromul post-trombotic, edemele, dermatozele de staza, tulburarile circulatorii de origine arterio-venoasa sau cauzate de afectiunile microcirculatorii, sindromul hemoroidal.

Contraindicatii

Hemoragiile provocate de anticoagulante, sarcina in primul ei trimestru.

Posologie

Cate 250 mg de 3 ori pe zi sau 500 mg de 1-2 ori pe zi in timpul meselor , timp de 2-3 saptamani, apoi dozele se reduc la 250-500 mg/zi. In retinopatie si microangiopatie cate 250 mg de 2-3 ori pe zi timp de 4-6 saptamani, apoi 250-500 mg/zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar tulburari gastrointestinale, dermatoza alergica, febra, cefalee, ameteli.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Precautii

Sarcina si lactatia.

Nota: Intra in componenta unor preparate combinate (Doxiproct, Doxiproct Plus, Doxivenil).

Doxium (Laboratoires OM, Elvetia). Comprimate 250 mg N 20, N 60 si N 100. Capsule 500 mg N 30 si N 60.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!