/
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Toate articolele » Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed pediatric

Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed pediatric

           

(Serum Institute of India, India). Solutie injectabila 10 doze/5 ml si 20 doze/10 ml n flacoane.

Proprietati

Vaccin tetano-difteric adsorbit. Preparatul este o combinatie de toxoid difteric si toxoid tetanic purificati si adsorbiti pe fosfat de aluminiu ca adjuvant. Stimuleaza formarea de anticorpi mpotriva agentilor patogeni ai difteriei si respectiv tetanosului.

Indicatii Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed pediatric

Vaccinatia copiilor n loc de vaccinul PDT (pertussis-diphtheria-tetanus) daca acesta este contraindicat; vaccinatia copiilor sub 8 ani. Pentru copiii peste 8 ani se recomanda doza speciala, n care cantitatea anatoxinei difterice este micsorata.

Contraindicatii

Persoanele care au avut reactii severe la acest vaccin n trecut.

Posologie

Se recomanda 3 doze a cte 0,5 ml la intervale de cel putin 4 saptamni, apoi revaccinarea peste 6-12 luni. Vaccinul se inoculeaza i.m. Locul preferat sunt muschii deltoizi. nainte de utilizare vaccinul trebuie agitat riguros.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu se cunosc.

Efecte adverse

Inflamatii n locul injectiei, febra tranzitorie, indispozitie, irascibilitate. Ocazional poate sa apara un nodul n locul injectiei. La copiii din grupele de vrsta mai mari pot aparea reactii mai serioase datorite sensibilizarii la proteinele difterice.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

A se avea grija ca vaccinul sa nu fie introdus n vasele sanguine sau intracutanat.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.