Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed pediatric

           

(Serum Institute of India, India). Solutie injectabila 10 doze/5 ml si 20 doze/10 ml n flacoane.

Proprietati

Vaccin tetano-difteric adsorbit. Preparatul este o combinatie de toxoid difteric si toxoid tetanic purificati si adsorbiti pe fosfat de aluminiu ca adjuvant. Stimuleaza formarea de anticorpi mpotriva agentilor patogeni ai difteriei si respectiv tetanosului.

Indicatii Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed pediatric

Vaccinatia copiilor n loc de vaccinul PDT (pertussis-diphtheria-tetanus) daca acesta este contraindicat; vaccinatia copiilor sub 8 ani. Pentru copiii peste 8 ani se recomanda doza speciala, n care cantitatea anatoxinei difterice este micsorata.

Contraindicatii

Persoanele care au avut reactii severe la acest vaccin n trecut.

Posologie

Se recomanda 3 doze a cte 0,5 ml la intervale de cel putin 4 saptamni, apoi revaccinarea peste 6-12 luni. Vaccinul se inoculeaza i.m. Locul preferat sunt muschii deltoizi. nainte de utilizare vaccinul trebuie agitat riguros.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu se cunosc.

Efecte adverse

Inflamatii n locul injectiei, febra tranzitorie, indispozitie, irascibilitate. Ocazional poate sa apara un nodul n locul injectiei. La copiii din grupele de vrsta mai mari pot aparea reactii mai serioase datorite sensibilizarii la proteinele difterice.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

A se avea grija ca vaccinul sa nu fie introdus n vasele sanguine sau intracutanat.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!