/
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Toate articolele » Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed for adults &

Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed for adults &

           

(Serum Institute of India, India). Solutie injectabila 10 doze/5ml si 20 doze/10ml n flacoane.

Proprietati

Vaccin tetano-difteric adsorbit. Preparatul este o combinatie de toxoid difteric si toxoid tetanic purificati si adsorbiti pe fosfat de aluminiu ca adjuvant. Stimuleaza formarea de anticorpi mpotriva agentilor patogeni ai difteriei si respectiv tetanosului.

Indicatii Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed for adults & adolescents

Vaccinarea primara si revaccinarea adultilor si adolescentilor care au avut contraindicatii la timpul corespunzator. Vaccinarea primara si revaccinarea copiilor mai mari de 7 ani. Vaccinul poate fi administrat concomitent cu BCG, Polio Vaccin (IPV si OPV), Rujeola, Hepatita B si Vaccinul Febrei Galbene. Persoanele suspectate sau infectate cu HIV.

Contraindicatii

Persoanele care au avut reactii severe la acest vaccin n trecut.

Posologie

Cte 0,5 ml la interval de 4 saptamni urmate de a treia injectie peste 6-12 luni. Pentru mentinerea starii de imunitate revaccinarea se recomanda la fiecare 5-10 ani. Vaccinul se inoculeaza i.m. Locul preferat sunt muschii deltoizi. nainte de utilizare vaccinul trebuie agitat riguros.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu se cunosc.

Efecte adverse

Inflamatii n locul injectiei, febra tranzitorie, indispozitie, irascibilitate. Ocazional poate sa apara un nodul n locul injectiei.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

A se avea grija ca vaccinul sa nu fie introdus n vasele sanguine sau intracutanat.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.