Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed for adults &

           

(Serum Institute of India, India). Solutie injectabila 10 doze/5ml si 20 doze/10ml n flacoane.

Proprietati

Vaccin tetano-difteric adsorbit. Preparatul este o combinatie de toxoid difteric si toxoid tetanic purificati si adsorbiti pe fosfat de aluminiu ca adjuvant. Stimuleaza formarea de anticorpi mpotriva agentilor patogeni ai difteriei si respectiv tetanosului.

Indicatii Diphtheria & Tetanus Vaccine adsorbed for adults & adolescents

Vaccinarea primara si revaccinarea adultilor si adolescentilor care au avut contraindicatii la timpul corespunzator. Vaccinarea primara si revaccinarea copiilor mai mari de 7 ani. Vaccinul poate fi administrat concomitent cu BCG, Polio Vaccin (IPV si OPV), Rujeola, Hepatita B si Vaccinul Febrei Galbene. Persoanele suspectate sau infectate cu HIV.

Contraindicatii

Persoanele care au avut reactii severe la acest vaccin n trecut.

Posologie

Cte 0,5 ml la interval de 4 saptamni urmate de a treia injectie peste 6-12 luni. Pentru mentinerea starii de imunitate revaccinarea se recomanda la fiecare 5-10 ani. Vaccinul se inoculeaza i.m. Locul preferat sunt muschii deltoizi. nainte de utilizare vaccinul trebuie agitat riguros.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu se cunosc.

Efecte adverse

Inflamatii n locul injectiei, febra tranzitorie, indispozitie, irascibilitate. Ocazional poate sa apara un nodul n locul injectiei.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

A se avea grija ca vaccinul sa nu fie introdus n vasele sanguine sau intracutanat.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!