Diphtheria, Tetanus & Pertussis

           

(Serum Institute of India, India). Solutie injectabila 10 doze/5 ml si 20 doze/10 ml n flacoane.

Compozitie

Anatoxine difteric si tetanic purificate si 16 109 bacili ucisi de Bordetella pertussis faza I. Antigenii sunt adsorbiti pe fosfat de aluminiu 0,01% ca adjuvant.

Indicatii Diphtheria, Tetanus & Pertussis

Vaccinatia primara a copiilor mai mari de 6 saptamni si prescolarilor mpotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive. Vaccinul poate fi administrat concomitent cu BCG, Polio Vaccin (IPV si OPV), Rujeola, Hepatita B si Vaccinul Febrei Galbene. Persoanele suspectate sau infectate cu HIV.

Contraindicatii

Bolile acute ale copiilor. Bolile neurologice evolutive, inclusiv convulsiile recente sunt contraindicatii pentru vaccinul pertussis. Reactiile serioase ca socul, convulsiile, encefalopatia sau strigatele continue ale copilului sunt o contraindicatie pentru dozele urmatoare. Cresterea usoara a temperaturii, infectiile respiratorii usoare, subalimentatia moderata sau diarea nu sunt contraindicatii.

Posologie

Pentru vaccinatia primara se recomanda 2 sau 3 doze a 0,5 ml fiecare la intervale de 4-6 saptamni. Revaccinarea cu 0,5 ml peste 12 luni dupa prima vaccinare si la vrsta de 4-6 ani. Vaccinul se injecteaza i.m. Locul preferat este partea antero-laterala a coapsei (jumatatea superioara).

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate si sunt improbabile.

Efecte adverse

Dureri n locul inocularii, astenie, eritem, induratie legata, probabil, de febra (38-390 C), infiltrat pna la 3-4 cm n diametru. Indolenta, irascibilitate, plnsete continuie. Reactiile se prelungesc 24-48 ore. Se recomanda antipiretice si comprese reci. Reactiile mai serioase (temperatura pna la 400 C, convulsii) se ntlnesc foarte rar.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Probleme deosebite nu se prevad. Reactiile serioase la prima doza trebuie luate n consideratie.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!