Dinoproston

           

Dinoprostonum G02A D02

Specialitati: Prepidil.

Proprietati

Derivat de prostaglandina E2. Stimuleaza contractiile musculaturii netezi, inclusiv contractiile si tonicitatea musculaturii uterine. In administrarea endocervicala pregateste colul uterin si stimuleaza travaliul, dilatand in acelasi timp si vasele uterine.

Indicatii

Inducerea travaliului in sarcina la termen sau aproape de termen, aparte sau in compozitie cu alte ocitocice.

Contraindicatii

Cezariana sau alte interventii chirurgicale pe uter in antecedente, necorespunderea dintre dimensiunile filierei genitale si capul fetusului, nasterile grele sau traumatizante in antecedente, 6 sau mai multe nasteri la termen in antecedente, distressul fetal anterior, pozitia anormala a fetusului, pelvioperitonita in antecedente, prezentarea anormala a fetusului, infectiile tractului urinar inferior, secretiile sanguinolente din tractul genital in timpul sarcinii, ruperea pungii amniotice, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Continutul seringii (3 g gel = 0,5 mg dinoproston) se introduce in canalul cervical langa orificiul intern al colului uterin cu ajutorul cateterului alaturat.

Supradozare

Hiperactivitate uterina (este posibila numai in hipersensibilitatea parturientei la dinoproston). Tratament: Indepartarea gelului din vagina, pozitie semiculcata pe o parte, oxigen. Daca hiperactivitatea uterina persista, se administreaza beta-mimetice i.v.

Efecte adverse

Greata, varsaturi, diaree, hiperactivitate si hipertonus uterin, modificarea frecventei cardiace a fetusului in timpul travaliului, distressul fetal, starea scazuta a nou-nascutului (sub 7 dupa scara APGAR).

Interactiuni

Potenteaza actiunea ocitocica a ocitocinei.

Precautii

A se utiliza numai in conditii spitalicesti. Pacientele cu glaucom, astm bronsic, hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare sau epilepsie, insuficienta hepatica sau renala necesita control deosebit. Administrarea gelului in spatiul extraamniotic poate suprastimula uterul.

Prepidil (Pharmacia & Upjohn, Belgia). Gel 0,5 mg/3 g in seringi preumplute.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!