Dihidroxialuminiu carbonat de sodiu

           

Dihydroxyaluminii natrii carbonas A02A B04

Specialitati: Kompensan S.

Proprietati

Actioneaza ca antiacid, astringent, antiinflamator si pansament gastric. Neutralizeaza rapid acidul clorhidric din sucul gastric pana la pH 4,5 care se pastreaza 2-3 ore.

Indicatii

Gastrita acuta si cronica normo- sau hipersecretorie in faza acutizarii, duodenita acuta, ulcerul gastric si duodenal evolutiv, hernia hiatala, fenomenele dispeptice provocate de hipersecretie.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Cate340-680 mg de 4 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar constipatie. Hiperaluminiemie (indispozitie, oboseala neobisnuita) la bolnavii cu insuficienta renala. In tratamentul de durata pot aparea fenomene de alcaloza sistemica.

Interactiuni

Inhiba absorbtia indometacinei, salicilatilor, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei sau fosfatilor. Creste efectul levodopei, meperidinei, pseudoefedrinei, salicilatilor. In necesitatea administrarii lor preparatul se va lua cu 2 ore pana la sau cu 2 ore dupa ele.

Precautii

In tratamentul indelungat a se controla concentratia plasmatica a aluminiului care nu trebuie sa depaseasca 40 mcg/ml.

Kompensan S (Pfizer INC, SUA). Comprimate 300 mg N 20. Suspensie buvabila 34 mg / ml in flacoane 150 ml sau plicuri 5 ml N 20 si N 50.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!