Digestin

           

(Eurofarmaco, Moldova-Romania). Capsule N 20 (2 blistere a cate 10 capsule).

Compozitie Pancreatina 150 mg.

Proprietati

Pancreatina se prepara din pancresurile exocrine ale animalelor si contine enzimele principale ale acestei glande (amilaza, lipaza, proteaza s.a.). Contribuie la digestia glucidelor (amilaza), protidelor (tripsina, chimotripsina si lipidelor (lipaza). In sucul gastric poate fi inactivata, din care cauza capsulele sunt enterosolubile (gastrorezistente).

Indicatii

Insuficienta secretorie exocrina a pancresului (pancreatita cronica, mucoviscidoza), bolile inflamatorii cronice ale stomacului, intestinului, ficatului, vezicii biliare; dispepsia, flatulenta, pregatirea pentru cercetarile radiologice si ultrasonore a organelor abdominale.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, pancreatita acuta, perioadele de acutizare a pancreatitei cronice.

Posologie

2-4 capsule in timpul mesei sau dupa masa. In pregatirea preoperatorie si pentru examenele radiologice, in scopul combaterii flatulentei, se recomanda un tratament de 2 zile cu Digestin.

Efecte adverse

Constipatie sau diaree (se recomanda schimbarea regimului alimentar). Foarte rar reactii alergice. Hiperuricemie si hiperuricozurie (dozele mari).

Interactiuni

Fara probleme.

Precautii

Capsulele trebuiesc ingerate intregi.

Digestin (Europharm Largo, Romania). Capsule 150 mg N 20.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!