Difetur

           

(Farmaco-Farmzascita, Moldova, Federatia Rusa). Solutie injectabila 10%-1 ml in fiole N10.

Proprietati

Difeturul este un derivat dietilfosforic de isoturon cu proprietati vasoconstrictoare. Are efect antihipotensiv. Spre deosebire de simpatomimetice, nu stimuleaza sistemul simpatic, nu provoaca tahicardie, nu modifica echilibrul acido-bazic si electrolitic si nu cauzeaza hipotensiune secundara. Are actiune sedativa, reduce temperatura corporala si consumul de oxigen.

Indicatii

Starile hipotensive in interventiile chirurgicale, traumele, hemoragiile, intoxicatiile, supradozajul hipotensivelor, rasianestezia, starile de soc cand alte antihipotensive sunt ineficace sau contraindicate.

Contraindicatii

Hipertensiunea arteriala, feocromocitomul, hipertireoza.

Posologie

Initiala 0,8-1 ml i.m. sau i.v. diluat cu solutie salina isotona (i.v. in 10-15 ml, i.m. in 2-3 ml). Daca doza initiala este bine suportata, se administreaza suplimentar 2-4 ml. Administrarea repetata se recomanda peste 3-5 ore dupa prima.

Supradozare

Hipertensiune arteriala severa. Tratament: Papaverina clorhidrat sau alte hipotensive musculotrope.

Efecte adverse

Bradicardie severa, dureri in locul injectarii i.m.

Interactiuni

Vasodilatatoarele musculotrope reduc eficacitatea difeturului.

Precautii

Varstnicii.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!