Dexpantenol

           

Dexpanthenolum A11H A30

Specialitati: Bepanthen.

Proprietati

Dexpantenolul este provitamina B5 care patrunde usor in piele, unde se transforma in acid pantotenic. Acesta intra in componenta coenzimei A si a Acetil-CoA care joaca un rol important in metabolismul celular. Acidul pantotenic este necesar pentru formarea si regenerarea pielii si mucoaselor.

Indicatii

Solutia (lotiunea) se utilizeaza pentru ingrijirea pielii uscate, in special dupa dusuri si bai, pentru stimularea epitelizarii pielii dupa microtraume, in iritarea pielii (de ex. dupa baile solare). Unguentul se foloseste pentru profilaxia si tratamentul ragadelor, fisurilor mameloanelor in perioada alaptarii, intertrigourilor sugarilor, in ulcerele trofice, decubitusuri, fisuri, transplanturi de piele si in eroziunile colului uterin.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se aplica topic pe regiunile afectate ale pielii o data sau de cateva ori pe zi. Pentru profilaxia fisurilor mameloanelor se aplica dupa fiecare alaptare. Pentru ingrijirea pielii sugarilor se aplica dupa fiecare schimb de scutece. In eroziunile colului uterin - o data sau de cateva ori pe zi.

Supradozare

Supradozarea este improbabila.

Efecte adverse

Reactii alergice cutanate in cazuri rare.

Interactiuni

Poate prelungi efectul succinilcolinei.

Precautii

Fara probleme.

Bepanthen (F. Hoffmann-La Roche, Elvetia). Solutie 5%-50ml in flacoane. Unguent 5%-30g in tuburi.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!