Daleron C

           

(KRKA d.d., Slovenia). Granule pentru prepararea solutiei buvabile 5 g in plicuri N 10.

Compozitie: Paracetamolum 500 mg, Acidum ascorbicum 20 mg.

Proprietati

Paracetamolul manifesta efect analgezic si antipiretic. Acidul ascorbic are destinatia sa creasca aportul de vitamina C, necesarul careia este crescut in starile febrile.

Indicatii

Bolile virale si bacteriene ca antipiretic, infectiile respiratorii acute, interventiile chirurgicale minore si stomatologice ca analgezic moderat.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, deficienta de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.

Posologie

Adulti si copii peste 12 ani cate 1 plic de 4-6 ori pe zi. Continutul plicului se dizolva in prealabil intr-o ceasca de apa calda sau ceai. Copiilor li se recomanda Daleron C Junior: 2-6 ani cate 1-2 plicuri la 50-100 ml apa calda sau ceai; 6-12 ani cate 2 plicuri la 100 ml apa calda sau ceai de 3 ori pe zi, dar nu mai mult de 10 plicuri pe zi.

Supradozare

Greturi, anorexie, varsaturi, dureri epigastrice. Tratament: Lavaj gastric, carbune activat, diureza fortata, acetilcisteina ca antidot contra paracetamolului initial 140 mg/kg, apoi cate 70 mg/kg la fiecare 4 ore timp de cateva zile. In cazurile grave se recomanda hemodializa.

Efecte adverse

Eruptii, pancitopenie, leucopenie, trombocitopenie, methemoglobinemie, crize de astm bronsic, hepatotoxicitate.

Interactiuni

Creste efectul antiepilepticelor, barbituricelor, rifampicinei, dar si hepatotoxicitatea lor. Intensifica efectul cloramfenicolului.

Precautii

Se recomanda monitorizarea functiilor hepatice si hematopoietice.

 

Daleron C Junior

(KRKA d.d., Slovenia). Granule pentru prepararea solutiei buvabile 5 g in plicuri N 10.

Compozitie: Paracetamolum 120 mg, Acidum ascorbicum 10 mg.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!