D.T. Vax

           

(Pasteur Merieux, Franta). Suspensie injectabila. 1 doza vaccin in fiole sau seringi N 1 si N 20, 1 doza vaccin in fiole N 5 si N 10, 10 doze vaccin in flacoane N 1 si n 10 si 20 doze vaccin in flacoane N 1 si n 10.

Compozitie Anatoxina difterica si anatoxina tetanica purificate.

Proprietati

Vaccinul se produce din toxine difteric si tetanic inactivate cu formalina si purificate. Imunitatea apare dupa a doua injectie si persista cel putin 5 ani dupa prima revaccinare.

Indicatii

Profilaxia concomitenta a difteriei si tetanosului la copiii de varsta intre 2 luni si 6 ani.

Contraindicatii

Nu sunt indicate.

Posologie

Vaccinarea primara consta din 3 injectii s.c. sau i.m. la intervale de 1 luna cu revaccinare ulterioara. Revaccinarea - 1 injectie peste 1 an dupa a 3-a injectie a vaccinarii primare si apoi la fiecare 5-10 ani.

Efecte adverse

Rar dureri in locul injectiei. Uneori cresterea temperaturii corporale timp de 24-48 ore. Reactii exprimate pot avea loc in unele cazuri la injectiile ulterioare primei ca reactie alergica la anatoxina difterica.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Persoanelor care au dat reactii alergice la vaccin li se recomanda D.T. Polio sau Imovax D.T. Adult care contin mai putina anatoxina difterica.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!