Curiosin

           

(Gedeon Richter, Ungaria). Flacoane a 10 ml, solutie pentru uz extern.

Compozitie Hialuronat de Zinc 2,05 mg, Vehicul ad 1 ml.

Proprietati

Hialuronatul de zinc creaza conditii fiziologice pentru cicatrizarea ranilor in toate cele 3 faze ale procesului, favorizeaza activarea, migratia si proliferarea celulelor participante la regenerarea tesuturilor. Datorita stimularii angiogenezei, activitatii fagocitare a granulocitelor si macrofagelor, proliferarii fibroblastelor se grabeste cicatrizarea si reepitelizarea. Preparatul are si efect antiseptic si reduce frecventa suprainfectiilor bacteriene.

Indicatii

Ulcerel trofice, decubitusurile, ranile trenante si infectate.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Dupa spalarea ranii cu apa oxigenata sau ser fiziologic preparatul se picura pe suprafata lezata cate 4-7 picaturi la fiecare 10 cm2 sau se aplica sub forma de pansament care se schimba de 1-2 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

In debutul tratamentului este posibila o usoara senzatie de usturime si inrosire care dispar treptat pe parcursul tratamentului. Daca pielea este uscata poate aparea senazatia de extensie.

Interactiuni

Nu au fost stabilite.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Curiosin (Gedeon Richter, Ungaria). Gel in tuburi a 15 g.

Compozitie Hialuronat de Zinc 15,4 mg/15 g, Excipient ad 1 ml.

Posologie

Dupa prelucrarea prealabila a ranii cu apa oxigenata sau ser fiziologic preparatul se aplica in strat subtire si uniform pe toata rana 1-2 ori pe zi. Gelul patrunde in piele in cateva minute si nu are nevoie de pansament.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!