/
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Toate articolele » Cognitie

Cognitie

           

Cognitia este un proces mintal care se refera la facultatea de a procesa informatia, de a ?nvata si de a-si schimba preferintele.

Semnificatia termenului cognitie variaza considerabil ?n dependenta de domeniul ?n care este utilizat si de cercetatorii care s-au ocupat de studierea acestui fenomen. Astfel, Thomas Aquinas a divizat studiul sau comportamental ?n doua categorii mari: cognitiv (modul ?n care noi cunoastem lumea) si afectiv (felul ?n care noi simtim, emotiile). Deasemenea, cognitia frecvent este utilizata pentru a face deosebirea dintre procesele psihice superioare (memoria, judecata, rationamentul) si cele mai simple (instinctele, reflexele). Cognitia este perceputa de unii cercetatori ca o manifestare si o consecinta a aparitiei g?ndirii simbolice pe plan evolutionist, fara care aceasta nu ar putea exista. Astfel, multi ?nclina a crede ca anume cognitia, facultatea de a percepe lumea ?n mod simbolic, este ceea ce face diferenta dintre fiintele inteligente, dotate cu ratiune si animale.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.