Cocarboxilaza

           

Cocarboxylasum A11D A03

Specialitati: Cocarboxilaza.

Proprietati

Pirofosfat de tiamina, coenzima sintetizata in organism din tiamina. Participa la procesele metabolice, in special la decarboxilarea oxidativa a cetoacizilor, transformarile glucozei in ciclul pentozofosfatilor. In ciclul Krebs catalizeaza decarboxilarea acidului piruvic pana la aldehida acetica. Reduce concentratia acizilor lactic si piruvic, mareste metabolizarea glucozei. Normalizeaza metabolismul tesutului nervos si functiile sistemului cardiovascular. Deficitul de cocarboxilaza conduce la acidoza prin acumularea acidului piruvic in organism

Indicatii

Acidoza diabetica, respiratorie in insuficienta cardio-pulmonara, coma diabetica si hepatica, insuficienta hepatica si renala, cardiomiopatia ischemica, nevritele periferice, insuficienta circulatorie cronica, alcoolismul cronic, starile patologice care necesita stimularea metabolismului glucidic.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti 50-100 mg i.m. (rar i.v. sau s.c.) o data pe zi. In caz de necesitate doza poate fi repetata. Copii cate 25-50 mg (in functie de varsta) o data pe zi. Cura de tratament constituie 15-30 zile. In diabetul zaharat (acidoza, coma) doza poate constitui 100-1000 mg/zi.

Efecte adverse

Sunt posibile reactii alergice.

Interactiuni

Creste actiunea glicozizilor cardiaci..

Precautii

Probleme deosebite nu se prevad.

Cocarboxilaza (Dneprofarm, Ucraina). Pulbere parenterala 50 mg in fiole N 5 si N 10.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!