Clorchinaldol

           

Chlorquinaldolum D08A H02, G01A C03, P01A A04, R02A A11< FACE="Arial" SIZE=5>

Specialitati: Chlorchinaldin, Saprosan.

Proprietati

Antibacterian, antiprotozoic si antifungic de uz topic ginecologic. Activ fata de Strepatococcus pyogenes, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Corynebacterium diphtheriae, Salmonella spp., Shigella spp., Escherichia coli, Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Giardia lamblia, Candida albicans. Formeaza complecsi cu metalele din componenta coenzimelor si inactiveaza metaloenzimele bacteriene. Rezistenta la Clorchinaldol evolueaza incet. Nu deregleaza flora intestinala sau vaginala normala insa o inhiba pe cea oportunista in disbacterioze. Se absoarbe foarte putin TGI si nu are efecte sistemice semnificative.

Indicatii

Enteritele, enterocolite, dispepsiile acute sau trenante, salmonelozele, toxiinfectiile alimentare, dizenteria bacteriana sau amoebiana, lamblioza (giardiaza), disbacteriozele intestinale. In ginecologie: bolile infectioase si inflamatorii provocate de agentii patogeni sensibili.

Contraindicatii

Insuficienta renala sau hepatica, insuficienta cardiaca severa, sarcina in primul trimestru, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti cate 200-600 mg de 3 ori pe zi dupa mese (maximum 1200 mg/zi), copii 5-10 mg/kg/zi (nu mai mult de 15 mg/kg/zi). Durata tratamentului este de 3-5 zile. Comprimatele intravaginale se introduc profund in vagina, preferabil inainte de somn. Durata tratamentului este de 7 zile.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. Deoarece preparatul se absoarbe intestinal in cantitati mici cazuri de supradozare sunt improbabile.

Efecte adverse

Fenomene dispeptice (dureri abdominale, greturi, varsaturi, diaree), cefalee, tahicardie, neuropatie periferica, mielopatie, afectiuni ale nervului optic, reactii alergice (eruptii cutanate, prurit, febra). In administrarea intravaginala este posibila senzatie de usturime in vagina.

Interactiuni

Sarurile metalelor si iodul reduc activitatea clorchinaldolului. Clorchinaldolul scade efectul insulinei si a antidiabeticelor orale.

Precautii

Nu se recomanda cura de tratament ginecologic in timpul menstruatiei. Dupa introducerea intravaginala a comprimatului nu se recomanda contactele sexuale.

Chlorchinaldin (Polfa Rzeszow, Polonia). Pastile 2 mg N 20.

Saprosan (Sintofarm, Romania). Drajeuri 100 mg N 30.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!