Ciclopirox

           

Ciclopiroxum D01A E14, G01A X12

Specialitati: Batrafen, Batrafen nail laquer, Batrafen vaginal cream.

Proprietati

Ciclopirox olamina este un antifungic sintetic cu spectru larg, activ pe Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Malassezia furfur, Candida albicans, actinomicete, micoplasme, trichomonade, chlamidii, bacterii gram-negative si gram-pozitive (Escherichia coli, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, stafilococi si streptococi). Poseda un inalt grad de patrundere in celulele epidermale, in special cornificate. Stimuleaza descuamarea epidermului si indepartarea celulelor infectate. Mecanismul actiunii consta in inhibarea transportului unor substante esentiale in celula fungilor, interferenta cu sinteza proteinelor si acizilor nucleici in celulele fungice aflate in crestere.

Indicatii

Epidermofitia (tinea pedis, tinea cruris, tinea corporis) si alte infectii cutanate cu dermatofiti, infectiile mixte cu fungi si bacterii sau fungi si micoplasme, chlamidii, eritrasma, pitiriazis versicolor, eczeme interdigitale macerative, eczema seboreica, candidoza cutanata (moniliaza), candidoza vulvo-vaginala si perianala, onichomicoze, pilomicoze.

Contraindicatii

Sarcina, lactatia (sau de trecut copilul la alimentatia artificiala), hipersensibilitatea la ciclopirox.

Posologie

Se aplica topic 1-2 ori pe zi. Solutia se aplica preferabil in afectiunile mainilor, picioarelor, plicilor pielii, scalpului. Crema dermica se utilizeaza in afectiunile descuamative ale trunchiului, membrelor, fetei. Crema vaginala se introduce profund in vagina cu ajutorul aplicatorului cca 5 g. Ovulele vaginale 100 mg - un ovul odata la 3-6 zile in functie de gravitatea infectiei.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar prurit, iritatie.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Copiii (numai dupa indicatii stricte). In afectiunile micotice vaginale se recomanda tratamentul simultan al ambilor parteneri sexuali. A pazi ochii de cilopirox. In tratamentul onichomicozelor este contraindicata utilizarea lacului de unghii.

Batrafen (Hoechst, Germania). Crema 10 mg/g 20 g. Solutie pentru uz extern 10 mg/ml-20 ml.

Batrafen nail laquer (Hoechst, Germania). Lac unghii 80 mg/g in flacoane a 3 g.

Batrafen vaginal cream (Hoechst, Germania). Crema vaginala 10 mg/g-40 g in tuburi.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!