Cholagogum

           

(Rhone-Poulenc Rorer, Franta, SUA). Capsule N 30 si N 50.

Compozitie Extractum Chelidonii 40 mg (Chelidonina 0,65 mg), Extractum Curcumae 20 mg (Curcumina 2 mg), Extractum Spinaceae oleraceae 50 mg, Oleum Menthae 5 mg, Oleum Curcumae 5 mg.

Proprietati

Stimuleaza secretia bilei de catre hepatocite (Curcuma, Minta) si evacuarea ei din vezica biliara (Curcuma), favorizeaza dizolvarea colesterolului din calculii biliari si functia excretorie a pancreasului. Chelidonina are proprietati spasmolitice si analgezice. Uleiul de minta, eliminandu-se cu bila, manifesta actiune antimicrobiana. Spanacul are proprietati multivitaminice, iar saponozidele sale stimuleaza activitatea glandelor digestive si peristaltismul intestinal.

Indicatii

Colecistita cronica, colangiita cronica, calculoza biliara, perioada dupa colecistectomie, insuficienta excretorie pancreatica, in special in pancreatita cronica.

Contraindicatii

Afectiunile hepatice severe, icterul obstructiv, empiema vezicii biliare, coma hepatica.

Posologie

Initiala cate 2 capsule de 3 ori pe zi timp de o saptamana, doza de intretinere este de 1 capsula de 3 ori pe zi in timpul meselor sau dupa ele cu putin lichid. In cazurile grave Cholagogum poate fi administrat cate 2 capsule de 3 ori pe zi timp de 2 saptamani si mai mult.

Supradozare

Cazuri de supradozaj n-au fost relatate.

Efecte adverse

In dozele recomandate efecte adverse nu s-au observat.

Interactiuni

N-au fost descrise.

Precautii

Probleme nu se prevad. Cholagogum trebuie asociat cu dieta.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!