Chinagolid

           

Quinagolidum G02C B04

Specialitati: Norprolac.

Proprietati

Agonist selectiv al receptorilor D2-dopaminergici. Inhiba secretia prolactinei in hipofiza fara a influenta secretia altor hormoni hipofizari.

Indicatii

Hiperprolactinemia idiopatica sau provocata de micro- sau macroadenom hipofizar cu galactoree, oligomenoree, amenoree, sterilitate, scaderea libido-ului.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Initiala cate 0,025 mg o data pe zi primele 3 zile, cate 0,05 mg o data pe zi urmatoarele 3 zile, apoi cate 0,075 mg o data pe zi mai departe. La necesitate doza poate fi marita saptamanal pana la atingerea efectului scontat. Doza medie zilnica este de 0,075-0,15 mg. In unele cazuri este necesara doza de 0,3 mg/zi si mai mult. In aceste cazuri doza se creste cu 0,075-0,15 mg la intervale de 1 luna.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. Sunt posibile greturi severe, varsaturi, cefalee, ameteli, somnolenta, hipotensiune arteriala pana la colaps. In unele cazuri halucinatii. Tratament: Terapie simptomatica. In cazul varsaturilor si halucinatiilor se recomanda metoclopramid sau domperidon.

Efecte adverse

Cefalee, ameteli, greturi, varsaturi, astenie, somnolenta, psihoza acuta, anorexie, dureri abdominale, diaree sau constipatie, hipotensiune ortostatica si colaps, congestie nazala.

Interactiuni

Neurolepticele reduc eficacitatea Chinagolidului. Alcoolul scade toleranta la Chinagolid.

Precautii

Bolile psihice in antecedente. Conducerea vehiculelor si lucrul cu dispozitive care solicita atentie si reactie rapida. In scopul micsorarii greturilor si varsaturilor se recomanda Domperidon cu o ora inainte de Chinagolid. In timpul sarcinii tratamentul cu Chinagolid poate fi stopat, insa in cazul evoluarii neoplaziei hipofizare el trebuie prelungit sau pacienta supusa interventiei chirurgicale. Chinagolidul inhiba secretia laptelui.

Norprolac (Sandoz Pharma, Elvetia). Comprimate 25 mg, 50 mg, 75 mg si 150 mg N 30.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!