Chest rub

           

(SAGMEL INC, SUA). Unguent 85 g in borcane.

Compozitie Camfor 4,7 g, Mentol 2,6 g, Ulei volatil de Eucalipt 1,2 g, Ulei volatil de Thuja occidentalis cca 1 g, Excipient ad 100 g.

Proprietati

Componentele unguentului au proprietati analgezice, iritante si revulsive. Aplicat pe pielea piptului, spatelui si gatului dilata vasele pielii si dau senzatie de caldura. In mod reflex dilata vasele sistemului bronho-pulmonar. Vaporii emanati de pe suprafata pielii si inhalati au efect decongestionant, antitusiv si expectorant.

Indicatii

Tratamentul simptomatic al congestiei nazale si mucoasei bronsice, tusei nocturne, laringitei, algiilor musculare si durerilor provocate sau asociate cu raceala.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, astmul, rubela si rubeola, alte infectii cu eruptii cutanate, varsta sub 2 ani..

Posologie

Unguentul se aplica prin frictiune pe pielea pieptului, spinarii si gatului, apoi partea superioara a corpului se infasura cu materie moale. Procedura se recomanda inainte de somn, insa nu mai frecvent de 2-3 ori pe zi.

Efecte adverse

Cazuri rare de iritatie a pielii sau mucoaselor, indeosebi la contactul cu conjunctiva, mucoasa nazala sau bucala. Acutizarea bolilor de piele.

Interactiuni

Alte iritante cresc efectele adverse ale preparatului.

Precautii

Daca unguentul nimereste in ochi se spala cu apa fiarta. Daca a fost inghitit din greseala se bea 1-2 pahare de lapte.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!