Cefpiramid

           

Cefpiramidum J01D A27

Specialitati: Tamicin

Proprietati

Cefalosporina de generatia III. Activa (bactericida) pe bacterii gram-negative si gram-pozitive, aerobe si anaerobe. Este rezistent la beta-lactamaze. Mecanismul actiunii consta in inhibitia peptidoglicansintetazelor bacteriene si liza bacteriilor aflate in faza cresterii.

Indicatii

Septicemia, infectiile cailor respiratorii superioare si inferioare, inclusiv abcesele pulmonare, urinare (pielonefrita, cistita, prostatita, epididimita), biliare (colecistita, colangiita), intra-abdominale, incl. peritonita, ginecologice (adnexita, infectii intrauterine, vaginale), infectii ale cavitatii bucale.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la cefalosporine si lidocaina (prep. Se dizolva in solutie de lidocaina).

Posologie

Adulti 1-2 g divizate in doua administrari i.m. sau i.v., copii 30-80 mg/kilocorp/zi divizate in 2-3 administrari. In cazurile grave doza se va dubla.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice si anafilactice, afectiuni renale, hematologice, hepatice, gastrointestinale, cefalee, carenta vitaminei K in administrarea indelungata (ca rezultat al inhibitiei florei intestinale).

Interactiuni

Preparatul are efect antabus si consumul concomitent de alcool nu se recomanda. A nu se administra concomitent cu alte medicamente. Diureticele de ansa pot creste riscul efectelor adverse.

Precautii

A se testa sensibilitatea la beta-lactamice. Afectiunile renale si hepatice, sarcina, nou-nascutii.

Consumul de alcool este periculos pe tot parcursul tratamentului (efect antabus).

Tamicin (LEK, Slovenia). Pulbere parenterala 1000 mg in flacoane N 10.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!