Carbune activat

           

Carbo activatus A07B A01

Specialitati: Carbune medicinal.

Proprietati

Carbune de lemn sau alte materiale naturale prelucrat (activat) prin metode speciale pentru a adsorbi gaze, alcaloizi, endo- si exotoxine. Pulberea are proprietati adsorbante mai mari decat a comprimatelor, insa acestea sunt mai comode pentru utilizare.

Indicatii

Dispepsiile, flatulenta (meteorismul), intoxicatiile alimentare sau cu substante chimice, saruri ale metalelor grele si alti compusi.

Contraindicatii

Ulceratiile gastro-intestinale, hemoragiile gastrice..

Posologie

In flatulenta cate 1-3 comprimate de 3-4 ori pe zi (comprimatele pot fi maruntite si luate sub forma de suspensie apoasa in 1/2 pahar de apa). In intoxicatii se administreaza oral cate 20-30 g (80-120 comprimate) sub forma de suspensie in cantitate suficienta de apa. Aceasta suspensie poate fi utilizata si pentru lavajul gastric. In hiperaciditatea gastrica si flatulenta cate 1-2 g (4-8 comprimate) de 3-4 ori pe zi.

Supradozare

Nu este cazul.

Efecte adverse

Constipatie sau diaree. In administrarea indelungata pot aparea simptome de insuficienta vitaminica, hormonala, lipidica, protidica.

Interactiuni

Poate adsorbi si reduce absorbtia si eficacitatea altor medicamente. Din aceasta cauza carbunele activat trebuie administrat cu 90-120 min inainte sau dupa alte medicamente.

Precautii

Probleme deosebite nu se prevad.

Carbune medicinal (Uzina Chimico-Farmaceutica Borsceagovsc, Ucraina). Comprimate 250 mg N 10.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!